Gebruik van Google Maps niet langer gratis!

Dit bericht is van toepassing voor scholen die gebruik maken van een Google maps kaart op hun website van CollegeWapps. Om de kaart te tonen wordt er gebruik gemaakt van een zogenaamde API waarmee de kaartgegevens bij Google kunnen worden opgehaald. Met ingang van voorjaar 2018 heeft Google haar prijsstructuur voor het gebruik van deze API gewijzigd:

  • Tot een bepaalde drempel is het gebruik van de API gratis.
  • Komt het gebruik hierboven dan moet er betaald gaan worden.
  • Het gebruik hangt af van hoeveel bezoekers de kaart op uw website(s) bekijken.

Vanaf mei 2018 hebben we deze kosten voor onze rekening genomen. Gezien de hoge kosten vragen we hiervoor per 1 juli a.s. een bijdrage aan onze klanten.

Wat betekent dit voor u?

We bieden hierbij de volgende opties:

  1. U stelt zelf een Google API en maakt zelf een betaalaccount aan. Voor het instellen van de API en het aanmaken van een betaalaccount verwijzen we u graag naar onze instructievideo: https://youtu.be/DrM4PU8X-HY/. Graag ontvangen we van u de API code via mail info@CollegeWapps.nl.
  2. Uw huidige Google maps kaart wordt gehandhaafd. De facturatie verloopt via CollegeWapps. We berekenen voor het gebruik van de Google Maps kaart Euro 25,- per jaar per website door. Wij zorgen ervoor dat alles blijft werken.
  3. We halen de Google Maps kaart van uw website. Afhankelijk van het ontwerp van uw website kan er door het verwijderen van de kaart lege ruimte ontstaan waar u zelf geen ander invulling aan kunt geven. In dit geval kunnen we op uw verzoek en in overleg een andere invulling zoeken. Hieraan kunnen extra kosten verbonden zijn.

Graag vernemen we voor 15 juni 2019 van welke optie u gebruik wenst te maken. Vul hiervoor het formulier in (ook bij vragen) door op onderstaande knop te klikken. Van daaruit zullen we contact met u opnemen en zaken inregelen conform de door u aangegeven optie.

Hebben we voor 15 juni geen keuze van u ontvangen dan gaan we uit van optie 2. Uw Google Maps kaart blijft dan tegen een vergoeding van € 25,- per jaar per website gewoon doorwerken.

Keuze doorgeven

Geïnteresseerd of wil je een offerte ontvangen?

Neem contact met ons op

CollegeWapps
De online communicatieoplossing voor het onderwijs.

Blijf op de hoogte

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws, producten en acties? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Contact

CollegeWapps
Expolaan 50, 7556 BE Hengelo
Tel: 074 - 2404600

Social media