IT-omgevingen van CollegeWapps gecontroleerd met security audit

Onlangs heeft CollegeWapps een security audit laten uitvoeren op zijn IT-systemen. Een belangrijk onderdeel hiervan was een penetratietest waarmee computersystemen gecontroleerd worden op technische kwetsbaarheden en zwakke plekken in de IT-omgeving. Uit de test zijn geen kritieke kwetsbaarheden boven water gekomen, maar wel enkele verbeterpunten met een lagere prioriteit die inmiddels zijn opgepakt.

Een penetratietest geeft inzicht in mogelijke zwakke plekken en stelt een organisatie in staat om maatregelen te nemen om de kans te verkleinen dat deze kwetsbaarheden kwaadwillig worden misbruikt. Naar aanleiding van deze penetratietest hebben we diverse verbeteringen in de beveiliging doorgevoerd op het gebied van programmatuur en infrastructuur.

Het laten uitvoeren van een penetratietest is geen verplichting, maar bij CollegeWapps hebben we informatiebeveiliging hoog in het vaandel staan. We vinden het belangrijk dat onze systemen veilig betrouwbaar zijn én blijven en laten daarom periodiek onze systemen beoordelen door een derde partij.

Vanwege het waarborgen van de veiligheid van de omgeving kunnen we niet openbaar in detail treden over de daadwerkelijke verbeteringen. De pentest is uitgevoerd door Eset.

Geïnteresseerd of wil je een offerte ontvangen?

Neem contact met ons op

CollegeWapps
De online communicatieoplossing voor het onderwijs.

Blijf op de hoogte

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws, producten en acties? Schrijf u dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Contact

CollegeWapps
Expolaan 50, 7556 BE Hengelo
Tel: 074 - 2404600

Social media